Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Gastroturistika na Třeboňsku

Koncepce turistického rozvoje Třeboňska, vytvořená v  roce 2005, potvrdila jako jeden z potenciálů dalšího rozvoje cestovního ruchu v tomto regionu gastroturistiku.

Cílem je zkvalitnit a rozšířit dosavadní nabídku stravovacích možností na Třeboňsku a spojit image regionu se specifickou lokální kuchyní. Stravovací zařízení v tomto regionu nedostatečně využívají potenciál tradiční (tj. rybí) kuchyně.

Úroveň celé řady stravovacích zařízení Třeboňska nevyhovuje vzrůstajícím nárokům návštěvníků. Kvalita nabízených služeb navíc neodpovídá relativně vysoké cenové úrovni. Některé druhy zařízení zcela chybí (mléčný bar, kavárna s brzkou otevírací dobou), jiných je nedostatek (občerstvení levnějšího typu).

Strategie rozvoje cestovního ruchu proto navrhuje tyto programy:

  • vybudování restaurací, zaměřených přímo na regionální kuchyni, v turisticky atraktivních místech
  • zřízení podniků pro lázeňskou klientelu, které region postrádá (kavárny s časnou otevírací dobou, mléčný bar, cukrárny a čajovny)
  • zkvalitnění existujících stravovacích zařízení (zlepšení technického rázu, zkvalitnění lidských zdrojů, klasifikace a certifikace zařízení apod.)
  • pořádání pravidelných kulinářských akcí

 

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Gastroturistika na Třeboňsku, id: 5708 , rubrika: Destinace Třeboňsko o.p.s.
Kategorie: , zveřejněn: 9.03.2006
Autor: Marie Košinová