Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Nový etapový závod v silniční cyklistice RBB Tour

Pozvánka pořadatelů na zajímavou cyklistickou událost, jejíž první část se koná v pátek 16. června 2017 v Chlumu u Třeboně a okolí.

Nový etapový závod v silniční cyklistice Road Stage Race RBB Tour 2017

RBB Tour je nový etapový závod v silniční cyklistice, který navazuje na mnohaletou tradici našeho klubu v pořádání závodů českého poháru mládeže a mužů.

V posledních letech jsme vždy pořádali dva různé závody za sebou, a tak vznikla myšlenka je spojit v jeden etapový závod. Na tuto tradici právě odkazuje i druhá etapa závodu, která je shodná s trasou závodu Českého poháru, pořádaného minulých letech v Popelíně.  Zároveň tímto závodem chceme vzpomenout na našeho tragicky zesnulého kamaráda Jiřího Hudínka.

Závod se pojede na tři etapy:

  • I. etapa Chlum u Třeboně Pátek 16. 6. 2017 v 17:00 hodin, Technická časovka jednotlivců, Trať: Chlum u Třeboně (náměstí) – Lutová – Žíteč – Mirochov – Chum u Třeboně 
  • II. etapa Popelín 17.6.
  • III. etapa Český Rudolec 18.6.

Na závodě se budou rozdělovat dresy po vzoru  Tour de France:

  • Tedy žlutý pro vedoucího jezdce, zelený pro vedoucího bodovací (sprinterské) soutěže, bílý s červenými puntíky pro vedoucího muže vrchařské soutěže a bílý pro vedoucího jezdce do 23 let. 

Třetí, závěrečná, etapa se pojede v Českém Rudolci, kde bude probíhat - jako slavnostní představování týmů v pátek -  vyhlašování celkových výsledků v neděli.

Pořadatelem je Cycling Club RBB Invest Jindřichův Hradec.


Zveme i na další kulturní červnové zážitky do Chlumu u Třeboně.

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Nový etapový závod v silniční cyklistice RBB Tour , id: 11148 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 26.05.2017
Autor: Marie Košinová