Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Pěšárna - restaurace a vinárna

Gastronomické zařízení Pěšárna v areálu Pod Světem nabízí ryby, zvěřinu, a další speciality. K dispozici 50 míst v interieru + zimní zahrada a pergola.

Pěšárna - restaurace a vinárnaPozvánka do Třeboně do nového garstronomického zařízení Pěšárna, které je od července 2014 otevřeno v areálu Pod Světem.

V restauraci si můžete dopřát ryby, zvěřinu a speciality z české a moravské kuchyně. K dispozici je 50 míst v interiéru a další místa v zimní zahradě i pod zastřešenou pergolou.

Parkovací plocha, kolostav, prostor pro psy.


Pěšárna – restaurace a vinárna

Pěšárna – restaurace a vinárna

Speciality Pěšárny:

  • kapří tatarák, topinky
  • úhoř na houbovosmetanové omáčce
  • gril mix, talíř grilovaných mas – kančí, dančí, kuřecí, vepřová panenka
  • pěšácké brambory

Z jídelního listku Pěšárny:

  • studené předkrmy
    • kozí sýr podávaný na lůžku z listových salátů
    • kapří filet v bylinkovoci­bulovém mořidle
  • delikatesy k vínům
    • zvěřinové domácí klobásy
  • teplé předkrmy
    • gratinovaný kozí sýr na lůžku z červené řepy
  • polévky
    • rybí polévka dle třeboňských pěšáků
  • ryby: kapr, candát, štika, sumec, pstruh, siven
  • jídla pro děti a sladkosti
    • smažené filátko z candáta, bramborová kaše
    • krupicová kaše se skořicí nebo s kakaem polítá máslem „Pohádka mládí“
    • točená zmzlina LUNA

Vinný lístek:

  • 32 druhů znovínských vín
  • sortiment vín s doporučením k menu

Speciality z nápojového lístku:

  • nealko
    • zázvorové limo
    • Oranž MONA, Cola MONA
  • destiláty
    • vínovice třeboňských pěšáků

Pivo:

  • točené
    • Krušovice 12° černé
    • Krušovice pšeničné
    • Hostan 11° světlý
    • Pilsner Urquell
    • Bohemia Regent 12° kvasnicové
  • lahvové
    • NEALKO Zlatopramen

Otevírací doba na stránkách Pěšárny www.pesarna.cz.

Pěšárna je součástí areálu Pod Světem.

Komentáře
Celkem 1 komentář, poslední přidán 02.10. 2015 13:49

Veronika 02.10. 2015 13:49 Odpovědět
Za nás už nikdy více. Šílená čekačka na jídlo, vařený brambor z jídeláku byl ve skutečnosti brambor ve slupce, minimálně třetina nepoživatelná, černé kusy brambor. Nechápu, jak tohle může kuchař pustit ven. Předražené hogofogo a nemá na to. Nelze dát jinou přílohu než je v jídeláku. Odůvodnění - naštval bych kuchaře. No comment......

Konec výpisu článku Pěšárna - restaurace a vinárna, id: 1349
Rubrika: Restaurace a služby
Zveřejněn: 6.08.2015