Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Candát na žampiónech

Doba přípravy: 30 minut

Energetická hodnota: cca 1564 kJ (374 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 4 filé z candáta, bez kůže | sůl, citronová šťáva | přepuštěné máslo | 6 žampiónů, nakrájené na plátky | 1 dcl bílého vína | 1 dcl mléka | strouhaný sýr (parmesan, sbrienz nebo jiný) | studené máslo | strouhanka | oregano, Aromat,tymián, pepř


Příprava:
Oprané a osušené filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme.

Marinované filety osušíme a prudce opečeme z obou stran
na másle.

Zapékací formu vymažeme máslem, položíme do ní fileta, navrch žampióny, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra.

Navrch dáme plátky studeného másla a posypeme strouhankou.

Zapečeme v předehřáté troubě na 180°C cca. 10 minut, poté zvýšíme na horní teplotu 250°C a necháme chytit barvu(ca.2minuty). 

Zdroj: Recepty.centrum­.cz

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Candát na žampiónech, id: 5711 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 13.03.2006