Rožmberkův Krčín a Krčínův Rožmberk
(s DPH)
Třeboňsko je krajinou rybníků a rybářů a většina z nás má tuto oblast neodmyslitelně spojenou s nejznámějším zdejším produktem – třeboňským kaprem. Tento tradiční pokrm by neměl chybět na žádném štědrovečerním stole, proto Vám zvláště nyní, v předvánoční době, chceme nabídnout informace o tom, na kterých místech můžete třeboňského kapra koupit, i návod, jak se zakoupenou rybou naložit.
Na našich stránkách pro Vás shromažďujeme články, věnované sladkovodním rybám Třeboňska, a kaprovi především. Jestliže se rozhodnete zakoupit si před letošními Vánoci živou rybu, dozvíte se u nás, jakým způsobem ji přepravovat, jak ji správně zabít, aby maso bylo chutné, ale také rady pro případ, že Vám kapr lekne. To vše v článku Vánoční kapr.
Pokud chcete pro sváteční večeři vyzkoušet nějaký netradiční recept, nahlédněte mezi naše rybí recepty a vyzkoušejte například Kapra na špeku po alsasku, Kapra v bylinkovém másle nebo Kapra na česneku.
Vánoční prodej třeboňských kaprů opět letos proběhne na řadě míst celé republiky. Kapra zakoupáte jak na sádkách ryb Společnosti Rybářství, tak v pouličních stáncích nebo obchodních řetězcích.