Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Anifilm 2019 - program

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm 2019, který bude v Třeboni  ve dnech 7. – 12. května  je festival se vším všudy, a proto jej může navštívit opravdu každý!

Svým odborným zaměřením je určen tvůrcům a filmovým profesionálům, studentům, pedagogům, filmovým teoretikům a fanouškům animované tvorby. To ale není zdaleka vše!

Anifilm  =  bohatý festivalový + doprovodný program

Pět dní v Třeboni to nejsou jen soutěžní filmové projekce přihlášených filmů, besedy, semináře, workshopy určené  pro animátory - profesionály, pedagogy, studenty,  ale je to i pět dní bohatého doprovodného programu pro nejširší laickou veřejnost.

Vybrané soutěžní filmy budou v Třeboně hodnotit  čtyři tříčlenné mezinárodní poroty. Každý z porotců se ale nějakým způsobem podílí i na doprovodném programu festivalu - ať už svými filmy, přednáškou či jiným programem. 

Před 101 lety vznikl první animovaný dokument, tzv. anidok. Anifilm bude v roce 2019  anidoku  věnovat  v doprovodném programu hlavní prostor. Stěžejní část programu věnovaného tomuto tématu se  bude vázat na hosty festivalu. 

V soutěžní části festivalu se utká i 13 počítačových her; všechny soutěžní hry budou k dispozici po celou dobu festivalu v herní zóně.

K festivalu patří i koncerty. O Anifilmu 19 se hraje každý den, a můžete si vybrat celkem z devíti kapel.

Program pro nejširší veřejnost, bez akreditace a omezení kapacity

Zvláště upozorňujeme na již tradiční každodenní festivalové večerní projekce filmů - světových animovaných trháků  na Masarykově náměstí. Tyto filmy, byť ve večerních hodinách, jsou vhodné i pro děti. 

V nabídce též nebudou chybět zajímavé tématické výstavy. Jedna z výstav - Animacze po roce 89 - v Třeboni zůstane až do konce srpna.

A připomínáme: za návštěvu jistě  bude stát v sobotu 11. a v neděli 12. speciální festivalový trh s názvem MINT market.


A zde máme vše v jednom: Program den po dni online

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Anifilm 2019 - program , id: 12103 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 8.01.2019
Autor: Marie Košinová