Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

AnimaCZe po roce 89; výstava Anifilmu 2019

K doprovodnému programu mezinárodního festivalu animovaných filmů patři i výstavy. V roce 2019 se můžeme v Třeboni  těšit hned na tři výstavy Anifilmu 2019, který bude v Třeboni  ve dnech 7. – 12. května 2019; na výstavy je zvána nejširší veřejnost.

Českou animaci připomene  velká výstava v Domě Štěpánka Netolického 

AnimaCZe po roce 89 - výstava v Třeboni po celé léto

Výstava AnimaCZe po roce 89, kterou připravil Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm ve spolupráci s Alšovou jihočeskou galerií, mapuje uplynulých třicet let české animace.

Po zlomovém roce 1989 nastává v tuzemské kinematografii zcela nová éra. I animace pochopitelně zažívá složité období. Razantně se mění produkční i distribuční podmínky, ale objevují se i nové tvůrčí možnosti. A také úspěchy.

AnimaCZe po roce 89 je první výstavou, která uplynulé tři dekády podrobněji rekapituluje. Přináší zprávu o novodobých milnících naší animované tvorby, kterými se staly celovečerní filmy, úspěšné televizní seriály a především snímky krátké a studentské. Kromě komplexnější reflexe je cílem výstavy také relativizovat obecně rozšířenou představu o „konci zlaté éry“ či o tom, že česká animace za posledních třicet let žádných úspěchů nedosáhla.

K výstavě:

  • Kurátoři výstavy, texty: David Kubec a Pavel Horáček
  • Grafická úprava, fotografie: Barbora Macková
  • Realizace a instalace výstavy: Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm, Alšova jihočeská galerie, Dům Štěpánka Netolického

Výstava potrvá od 7. května do 1. září 2019 

  • Výstava v zámecké galerii  představí rakouskou tvorbu – vzniká ve spolupráci s lineckou organizací a festivalem Ars Electronica a přiblíží tvorbu výtvarníka a animátora Reinholda Bidnera.
  • Ve foyer divadla už tradičně dostane prostor autor vizuálu festivalu, kterým je letos animátorka a výtvarnice Veronika Zacharová.
Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku AnimaCZe po roce 89; výstava Anifilmu 2019, id: 12263 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 16.04.2019
Autor: Marie Košinová