Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Prodloužený květnový víkend na Třeboňsku

Co naplat, květnové státní svátky 1. a 8. května v roce 2024 vychází na středu, což není zrovna ideální příležitost k prodlouženému jarnímu víkendu...

Možná však pár dní volna vyšetříte a budete řešit jak s májovým volnem naložit?
Co tak zamknout byt či dům a vyrazit na pár dní do probouzející se jihočeské přírody?  

Rozhodnete-li se pro Třeboňsko, nebudete zklamáni. Neváhejte však s vyhledáním ubytování; i přes velkou nabídku a kapacitu ubytování, může být to „vaše“ už obsazené.

K naší první pozvánce na dny okolo 1. května, přikládáme ještě druhou pozvánku na dny  kolem 8.:

středa 8. května 2024

V květnu je již jaro v plném proudu, a protože měsíc květen už slibuje teplejší počasí, můžeme přijmout výzvu k výletům do přírody na kole či pěšky :-). 

  • Třeboňsko je – dá se říci – jedna velká síť  cyklostezek a turistických cílů , a proto ať budete ubytováni kdekoliv na Třeboňsku, neměl by být problém sednout na kolo a dát si pár desítek (jsme přece na rovině!) jarních kiláků.
  • Pro rekreační rybáře je v těchto dnech již v plném proudu sportovní rybolov.

A navíc: v tomto měsíci jsou již také otevřeny mnohé terasy a předzahrádky u restaurací a hospůdek, tak je škoda nevyužít je,  nezastavit se, nedát si něco dobrého na zub. 

Kulturní tipy - pozvánky 2024

V květnu se konají obvykle májové poutě, první jarní trhy, žehnání motorek, koncerty. Kolem 8. upozorňujeme na tyto události:

Všechny tipy probíhající v tomto termínu (tedy i výstavy, prohlídky, exkurze, program kina) naleznete včas též v našem velkém Kalendáři všech kulturních akcí Třeboně a Třeboňska.

Nabídka ubytování o květnovém víkendu 2024

K vyhledání ubytování doporučujeme navštívit náš velký  katalog Ubytování Třeboňska.cz

Penzion Vratislavský dům

Nabídka pohodlného ubytování v historickém centru města Třeboně v penzionu, který se nachází v historické budově Vratislavského domu.

Penzion u Radnice

Ubytování ve 2 až 5-lůžkových pokojích v Lomnici n. L. Každý s vl. soc. zařízením. Parkování, úschovna kol, dvorek. Lze i krátké pobyty. Bezbariérové.

Penzion Azalka Třeboň

Ubytování v rodinném penzionu v klidné části Třeboně. Možnost snídaně. K dispozici zahrada, bazén, úschovna kol, bezpečné parkování, wifi.

Ubytování u Šírků Domanín

Ubytování v apartmánech v Domaníně u Třeboně. Venkovní posezení, krb, dětské hřiště se skluzavkou, parkoviště v areálu pensionu. Možnost snídaně.

 

Zobrazit ubytování o druhém květnovém víkendu

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Prodloužený květnový víkend na Třeboňsku, id: 10081 , rubrika: Ubytování
Kategorie: , zveřejněn: 4.04.2024
Autor: Marie Košinová