Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Ivan Hlas v Třeboni - festival Okolo Třeboně 2020

Pozvánka na koncert v Třeboni, který připravuje festival Okolo Třeboně v pátek 4. září 2020 u příležitosti víkendového zavírání plavecké sezóny.

Zpátky do Třeboně: Ivan Hlas

Koncert bude v třeboňském Divadle J. K. Tyla

Vstupenky jsou v prodeji na stránkách pořadatele.

Ivan Hlas

Narozen 10.5.1954 v Praze. Vyučený knihkupec, který sice vystřídal řadu různých zaměstnání, (namátkou - kulisák v ND, prodavač zeleniny, dělník na lepičce v papírnách, poštovní doručovatel), ale byl po celou dobu především muzikant.

Absolvoval LŠU, obor klasická kytara u p. učitele M. Mizery. hrál v řadě kapel a seskupení (The Mice, Žízeň, Yo - Yo band).

V roce 1980 zakládá vlastní kapelu Navi Papaya, (Jan Kalousek, Pavel Kučera, Richard Dvořák, Ivan Dvořák), hrají výhradně vlastní písničky, orientace na blues, reggae, písničkáře Dylana a jemu podobné. Po emigraci Jana Kalouska v roce 1983 zakládá s Jiřím Horálkem a Vlastou Voralem skupinu Nahlas. (Pavel Cingl, Jan Špička). Ze skupiny Marsyas přichází Pavel Skála a kapela v sestavě Hlas, Skála, Cingl, Voral, Pavel Kučera, Horálek, získává cenu Českého hudebního fondu na festivalu Vokalíza v Pražské Lucerně. Na základě tohoto úspěchu točí v roce 1985 první album. 

Poté následují mnohé změny spoluhráčů i názvů kapel,  další alba, koncertování v cizině,   spolu s Michalem Dvořákem hudba k filmu Báječná léta pod psa, spolupráce s Ladislavem Smoljakem na divadelní hře Fantom realistického divadla Zdeňka Nejedlého, kde je  Ivan Hlas jako muzikant i herec....

V roce 2010 Ivanova literární premiéra v podobě knihy Za barevným sklem, o dva roky později kniha vydána na CD (čte O.Vetchý + I.Hlas). V roce 2012 také divadelní hra Bedřich Smetana – The Greatest Hits v Divadle ABC, Ivan jako spoluautor, muzikant a herec.

V roce 2014 vychází CD Vítr ve vlasech, na kterém se kromě Ivanových letitých souputníků, Norbiho Kovácse a Olina Nejezchleby, podíleli i hosté - František Raba (kontrabas, basová kytara) a Jiří Zelenka (bicí).    


Tip Třeboňska.cz:

 
Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Ivan Hlas v Třeboni - festival Okolo Třeboně 2020, id: 12676 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 16.12.2019
Autor: Marie Košinová