Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Šťastný princ

PŘEDSTAVENÍ JE PŘESUNUTO na 28. listopadu  2021. Začátek v 15.00 hodin v Divadle J. K. Tyla.
 
Představení v březnu 2020 bylo z důvodu koronaviru zrušeno a jednalo se o přesunutí na podzim 2020.  Z důvodu  pokračování pandemie byla pohádka Šťastný princ přesunuta na úterý 13. října 2020, a poté na duben 21, a poté na listopad 2021.

Dne 11. března 2020 bude v Třeboni v Divadle J. K. Tyla představení

Šťastný princ

Výpravná inscenace vznikla ve spolupráci s Divadlem bratří Formanů.

Za zdmi krásných paláců, kde se jen tančí, pije a snadno se žije, existuje svět docela jiný. Možná ošklivý, ale dost určitě opravdový. Uprostřed toho světa stojí nádherná zlatá socha prince, který má místo očí drahokamy. Princ shlíží každý den na bídu lidí, kterou za svého života nepoznal. Pomalu se blíží zima a vlaštovky odlétají na jih, až na jednu, jejíž soucitné srdce je nakonec silnější než touha po exotických teplých krajinách. Ale co princovo srdce olověné? Může se také rozeznít láskou a soucitem?

  • Vhodné pro děti od 5 let.
  • Hraje Divadlo Lampion Kladno
  • Pořádá Diecézní centrum pro rodinu a Hospic sv. Kleofáše.

Vstupné:

  • dospělý 200 Kč, dítě 150 Kč
  • předprodej vstupenek v TIC Třeboň
  • výtěže půjde na podporu Hospicové péče sv. Kleofáše

K pozvánce:

Poetická dramatizace jedné z nejznámějších pohádek Oscara Wilda z pera básníka Radka Malého a režiséra a výtvarníka Matěje Formana. Inscenace o smrtelné kráse, nesmrtelné lásce a soucitu kombinuje  činohru a loutky s velmi působivou výpravou. Příběh vyobrazuje nejen rozdíly mezi různými společenskými vrstvami lidí, které jsou patrné i dnes, ale také sílu soucitu a lásky – hodnot, jejichž vnitřní krása je nepomíjivá, na rozdíl od krásy fyzické, která vždy jednou pomine. V našem zpracování Šťastného prince tušíme, že i přes slzy dojetí bude po představení dětský divák pohlížet na svět radostnýma očima.

Matouš Danzer, dramaturg Divadla Lampion

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Šťastný princ , id: 12695 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 3.01.2020
Autor: Marie Košinová