Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Třeboňský maraton 2018 - závěrečná TZ

V sobotu 20. října 2018 se běžel v Třeboni první Třeboňský maraton a půlmaraton. K této velké a super vydařené  události vydali pořadatelé závěrečnou tiskovou zprávu, kterou vám jako mediální partneři předkládáme  a také nabízíme ke stažení v .pdf.

COMPRESSPORT TŘEBOŇSKÝ MARATON 2018 - TZ

20. 10. 2018
Compressport Třeboňský Maraton je rychlý maraton a půlmaraton s tratí klikatící se chráněnou krajinnou oblastí Třeboňsko. Unikátem tohoto závodu je kvalitní asfaltový povrch, který má jen minimální převýšení. Běžci mohou během závodu čerpat energii z krásné přírodní rezervace Třeboňsko, kde jsou jim po celou dobu závodu společníkem lesy, louky a rozsáhlé rybníky. 

Na start prvního ročníku se postavilo 601 maratonců, půlmaraton si zaběhlo 758 závodníků. Bylo nám ctí uvítat také závodníky z 12 zemí celé Evropy.

Pro vítězství v kategorii muži na trati maratonu si doběhl Jakub Exner s časem 2:42:27 hodin, který svým časem stanovil také traťový rekord. V kategorii ženy na trati maratonu potvrdila své kvality Ivana Sekyrová, která doběhla v čase 2:56:47 hodin. Trať půlmaratonu v kategorii muži ovládl Pavel Štěpáník s časem 1:15:13 hodin a kategorii ženy kralovala Valerie Soukupová, která doběhla v čase 1:19:52 hodin. 

Díky příznivému počasí a rychlému terénu si velké množství závodníků z prvního ročníku odvezlo domů mimo památečních medailí, cenných závodních zkušeností a nezapomenutelných zážitků také svůj osobní rekord, kterým se mohou veřejně pyšnit díky certifikaci trati. 

V průběhu dne organizátoři vyslechli nespočet pozitivních ohlasů na propracovanou a promyšlenou trať, vynikající organizaci, příjemné zázemí na hlavním třeboňském náměstí i na podporu dobrovolníků na trati. Pozitivních ohlasů se závod dočkal i na sociálních sítích viz níže nebo na facebookových stránkách závodu: https://www.facebook.com/NatureMarathon/.  Někteří účastníci také zmiňovali, že už se těší na další ročník, který se koná 19. 10. 2019.

Za podporu děkujeme sponzorům, bez kterých by se závod nemohl uskutečnit!

Ohlasy, Fotografie ze závodů, Generální partner , Partneři - viz Tisková zpráva v .pdf. 

Na shledanou na druhém ročníku Třeboňského maratonu!

Příloha k článku

Třeboňský maraton 2018 - závěrečná TZTřeboňský maraton 2018 - závěrečná TZ [9750.13 kB]

 


TIP TŘEBOŇSKA.CZ:

Koukněte na naší  fotoreportáž z Třeboňského maratonu 2018

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Třeboňský maraton 2018 - závěrečná TZ, id: 11983 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 9.11.2018
Autor: Marie Košinová