Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

V březnu 2018 rozkvétá Třeboň poetická

Město Třeboň vydalo k události Poetická Třeboň 2018  následující tiskovou zprávu:

V březnu rozkvétá Třeboň poetická

Město Třeboň rozkvete v měsíci březnu básnickým slovem, živou hudbou v ulicích i v divadle a zajímavými přednáškami.

Jihočeská postupová přehlídka divadla poezie a uměleckého přednesu svůj třeboňský příbytek krášlí již osmý rok. O víkendu 17. a 18. března obsadí Divadlo J. K. Tyla recitátoři, kteří svedou boj se svou trémou a schopnostmi. Jejich výkony posoudí Jiřina Lhotská, Jana Machalíková a Aleš Vrzák. Porotci nabídnou účinkujícím rady, jak se mohou dále rozvíjet a svůj um zdokonalit. Účastníky s nejlepšími výkony vyšlou na celostátní přehlídku Wolkrův Prostějov. Novým zájemcům o recitaci pak mohou pomoci v jejich začátcích.

Již tradičně se Třeboň poetická propojuje s básněním v ulicích města, tzv. Guerilla Poetringem. Na rozsévání básní se vyjde v sobotu 17. března v 17:00 od divadla. Připojí se i kapela Nina Rosa, jejíž koncert si pak vychutnáme od 20:00 v divadle.

Pozvání přijali také pedagogové z Ústavu anglistiky FF Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Tomáš Jajtner a Petr Kos. Speciálně pro Třeboň poetickou připravili přednášky Básnicky bydlí člověk (16. března) a Metafora nejen poetická(28. března), které budou uvedeny v Domě Štěpánka Netolického.

Více informací o přehlídce a jejích doprovodných akcích najdete na www.itrebon.cz.

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku V březnu 2018 rozkvétá Třeboň poetická, id: 11643 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 14.03.2018
Autor: Marie Košinová