Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Velikonoce v Třeboni

V roce 2024 je volné velikonoční pondělí 1. dubna. Velikonočnímu svátečnímu víkendu navíc předchází volný Velký pátek 29. března (a děti mívají navíc školní prázdniny  již ve čtvrtek 28.) Vychází nám tak všem krásný  prodloužený víkend

PÁTEK 29. března - PONDĚLÍ 1. dubna 2024

na který Vás zveme do Třeboně a na Třeboňsko. Jste vítání!

Kulturní a společenské tipy o Velikonocích 2024 

Velikonoce jsou pohyblivý svátek, a protože v roce 2024 jsou  v na přelomu jarních měsíců březen a duben, nabízí se i výborná příležitost dopřát si první  jarní dny v přírodě, dopřát si voraz na Třeboňsku.

Vzhledem k teplému počasí je již reálné udělat si fajn výlet do probouzející se třeboňské přírody,  ujet na kole pár jarních kilometrů po třeboňských cyklostezkách, a nebo se plavit kolem Světa, protože v pátek 29. 3. zahajuje letošní sezonu lodní linka na rybníku Svět.

V nabídce je také řada kulturních událostí, a samozřejmě pozvánka na velikonoční obřady do farního kostela P. M. Královny a sv. Jiljí.

Tipy a pozvánky  o Velikonocích 2024 v Třeboni a na Třeboňsku

Pozvánky pro rodiny s dětmi

Další pozvánky včetně programu kina v kalendáři všech událostí Třeboně a Třeboňska 

Křesťanské velikonoce

  • Velikonoce jsou  největší křesťanské svátky v roce, a proto přidáváme i informace o velikonočních obřadech 2024 v Třeboni a na Třeboňsku.
  • Chcete-li procházku do přírody spojit s velikonočním zamyšlením, navštivte kousek od Třeboně křížovou cestu na Dunajovické hoře.
  • K tradicím o postní a velikonoční době patří i výše zmíněné Velikonoční hrkání, které v Třeboni v ulicích historického centra zprostředkuje spolek Žít Třeboni a ŘK farnost.

Rekreační rybaření 2024 a prodej velikonočního kapra 

Rybářská sezóna na Třeboňsku začala již 1. 3.  2024, a  je tedy již v plném proudu, a proto rybáři se již mohou o velikonočním volnu  věnovat svému koníčku -  sportovnímu rybolovu

Třeboňského kapra si můžete na velikonoční stůl od třeboňských rybářů koupit na sádkách.

 

K velikonočnímu pobytu nabízíme tipy na "velikonoční" ubytování 2024. 


Nabídka ubytování o Velikonocích 2024

Penzion Vratislavský dům

Nabídka pohodlného ubytování v historickém centru města Třeboně v penzionu, který se nachází v historické budově Vratislavského domu.

Penzion Chocholoušek Třeboň

Penzion v klidné vilové čtvrti nedaleko centra. K dispozici samostatné dvoulůžkové pokoje, terasa, WIFI, úschovna jízdních kol, motocyklů. Parkování.

Penzion u Radnice

Ubytování ve 2 až 5-lůžkových pokojích v Lomnici n. L. Každý s vl. soc. zařízením. Parkování, úschovna kol, dvorek. Lze i krátké pobyty. Bezbariérové.

Modrá růže Třeboň

Romantické ubytování Modrá růže v historickém centru Třeboně nabízí soukromí a klid. K dispozici samostatný pokoj a prostorný apartmán, stylové...

Penzion Alfa

Celoroční nabídka ubytování v klidné části města Třeboně v samostatných dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky. Parkování u penzionu.

 

ZOBRAZIT UBYTOVÁNÍ VELIKONOCE 2024

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Velikonoce v Třeboni, id: 12508 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 19.09.2019
Autor: Marie Košinová