Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Výlov Rožmberka 2019 - časté otázky

Výlov Rožmberka 2019 je velkou událostí Třeboňska, na kterou se přijede každoročně podívat desetitisíce lidí. Mnozí se po roce vracejí, ale také je mnoho těch, kteří přijedou poprvé. A právě pro ty jsme připravili odpovědi na nejčastější otázky veřejnosti:

Otázky ohledně výlovu Rožmberka 2019

Je organizována na výlov hromadná doprava z Třeboně?

  • Hromadná doprava na výlov Rožmberka organizována není.
  • Pokud jedete autem, ať už z Třeboně nebo z Veselí nad Lužnicí, budete navigování. Příjezd na výlov bude - jako minulé roky -  jednosměrkou přes obec Lužnici a výjezd bude jednosměrkou směrem na Přeseku. Parkování je pod hrází, popř. na jiných určených místech, je plně organizované a je bezplatné. Pouze parkováni karavanu je zpoplatněno (300 Kč za tři dny).
  • Na výlov se lze snadno dostat i vlakem. Zastávka Lužnice je na znamení (!), a na hráz na výlov je to poté pěšky necelý kilometr. Výhodou je, že si můžete dát na výlovu i něco ostřejšího na zahřátí. (Z Třeboně vlakem je to hned první zastávka směrem na Veselí n. L.).
  • Počítá se i s motorkáři a kolaři (nezapomeňte si na kolo vzít zámek, protože jít po hrázi a vést kolo, může být dost náročné až téměř nemožné (z důvodu velkého počtu lidí).

Bude výlov probíhat i v sobotu, když je státní smutek?

  • Ano, výlov bude probíhat dle plánu.
  • Rybník Rožmberk se již několik týdnů "strojí" (rozuměj připravuje) k výlovu, tzn. vypouští se a ryba sestupuje do loviště, kde je v daný čas shromážděna a připravena k výlovu. Výlov proto bude probíhat i v sobotu 12. října. Doprovodný program bude též dle plánu.

Dostanu se na výlovu všude s dětským kočárem?

  • Na výlov jezdí i lidé s kočárky; s kočárky se dá téměř všude (hráz, parkoviště, prostor pod hrází – sádky, s občerstvením a atrakcemi).
  • Jediným omezením je sejití  úplně dolů k loviště, které je na Rožmberku přístupné (na ostatních výlovech je zde zákaz vstupu). Tam se musí po schodech u vazby. Dá se to i obejít z boku po dně rybníka, ale to bychom s kočárkem moc nedoporučovali :-). 

Budou opět balonky pro děti?

  • Ano, budou, s logem Třeboňského kapra. A kde je děti dostanou? Když se zapojí do soutěží či programu, který pro ně připravili rybáři pod hrází v prostorách starých sádek v dětském koutku. Vítání jsou i ty nejmenší.

A co oprava silnice I/34 na hlavním tahu z Třeboně na České Budějovice, která komplikuje už pár týdnů dopravu okolo Třeboně?

  • Dle informací z denního tisku, v tomto ohledu přišla z ŘSD optimistická zpráva. „Začátkem tohoto týdne bychom měli položit finální obrusnou vrstvu, a tak by měl být tento úsek v době výlovu již obousměrně průjezdný. Bude tu ale omezena rychlost, protože řidiči se stále budou pohybovat po stavbě."
    Zdroj: https://jindrichohradecky.denik.cz/zpravy_region/pri-vylovu-rozmberka-uz-bude-silnice-prujezdna-20191009.html
     

Kde koupím v době výlovu živou rybu?

  • V době  výlovu rybníka Rožmberka, tj. 11. až 13. 10. 2019, bude realizován prodej živých ryb nejen na vlastním výlovu, ale i v prodejně společnosti Rybářství Třeboň, neboť Sádky Třeboň budou mít otevřeno i v sobotu a neděli od 9:00 do 16:00 hodin. V tyto dny bude také na sádkách rozšířený sortiment ryb. 

 

Máte též nějaké dotazy? Napište nám do komentáře, anebo na trebonsko@trebonsko.cz.

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Výlov Rožmberka 2019 - časté otázky, id: 12540 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 10.10.2019
Autor: Marie Košinová