Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Zavírání plavecké sezony 2018 - závěrečná zpráva

O víkendu 7. až 9. září 2018 v Třeboni proběhlo Zavírání plavecké sezony. Víkend začal pátečním koncertem Lenky Nové a Petra Maláska, pokračoval sobotním benefičním koncertem Pavla Barnáše a přátel ve Schwarzenberské hrobce a vyvrcholil nedělním Zavíráním plavecké sezóny na plážích rybníka Svět.

Pořadatel události - agentura Bárny - vydal u této příležitosti závěrečnou tiskovou zprávu, kterou jako mediální partneři akce zveřejňujeme v plném znění.

Rozmarné zavírání plavecké sezóny v Třeboni

Je krásné ráno 9.9.2018 6:29. Nikde nikdo, ale nad pláží Ostende vychází slunce stejně jistě, jako každý jiný den. Program zavírání plavecké sezóny roku 2018 začíná. Více než 300 příznivců a přátel pruhovaných plavek už se chystá na dvě pláže Světa, kde se odehraje několik slavnostních ceremoniálů.

Na Městské pláži se pomalu scházejí plavky, plavci, muzikanti, lázeňští hosté, pravidelní návštěvníci i kolemjdoucí. Nejvzdálenější plavec Eda Tržil přijíždí až z Ústí nad Labem. Že se jedná o událost mezinárodního rozsahu dokládá fakt, že v obecenstvu je zastoupeno i Švýcarsko. Tradiční host kapela Pánská šatna hraje svůj oblíbený hit „Volám ti z pláže“ složený speciálně pro tuto příležitost a už se schyluje k první velké akci. Aleš Kratochvíl vyhrává dražbu kotvy vyrobené Standou Šutkou, a tak můžeme přihodit 1.500,- Kč na účet Hospicové péče sv. Kleofáše, o.p.s.

Najednou se nám pláž začíná hemžit krásnými těly v pruhovaných plavkách. Je na čase zjistit, zda spolek přátel pruhovaných plavek přibyl od loňské sezóny na vážnosti. ……je to krásných 1.412 kg, od loňska lehký pokles o 36 kg. Nyní už se přesouváme k břehům Světa a ceremoniál zavírání začíná. Pruhovaní plavci se vrhají do hlubin před zraky přihlížejících, ke kterým se obrací hlavní organizátor akce Pavel Barnáš se slovy: „Tak se těšíme, že příště rozšíříte naše řady, protože kde jinde vám může Svět ležet u nohou?"

V tuto chvíli nastává další historický okamžik v dějinách města Třeboně. Na pláž přijíždí parník Petr Vok a ke vchodu Vláček Třeboňáček, aby převezly plavce i neplavce na Ostende, kde bude zábava pokračovat. Pavel Barnáš k tomu říká: „Díky ochotě provozovatelů jsme změnili jízdní řády, abychom zajistili plynulý přesun našich příznivců do další destinace.“

Na Ostende je již připraveno slavnostní odhalení nově zrestaurovaného obrazu Tomáše Paula „Lázně ducha“. Veškerou zásluhu na tom má investor Karel Kubica, provozovatel pláže Ostende, a spolek Žít Třeboní. Ten přesvědčil Johnyho a Jindřišku Pálenskou, aby věnovali svůj čas tomuto krásnému obrazu a probrali ho opět k životu. O hudební program se zde stará kromě Pánské šatny i těleso Los Alimentos a Dušan je tu Jakodoma.

Plavci podruhé vstupují do vod a definitivně tím zavírají plaveckou sezónu. „Uvidíme, zda se příští rok neuskuteční i otvírání plavecké sezóny. Máme na přípravu celou zimu,“ zamýšlí se Pavel Barnáš. Před západem slunce se dostáváme k losování tomboly, ve které se nám sešly ceny v hodnotě přes 10.000,- Kč, za něž děkujeme Lázním Aurora, Pláži Ostende, Milanu Bartolšicovi (Vláček Třeboňáček) a agentuře Bárny.

Je vlahý večer 9.9.2018 19:26 na pláži Ostende. Břeh je zaplněný lidmi, kteří se nechávají unést atmosférou západu slunce - nádhernou podívanou, která se rozprostírá nad pláží u Aurory. Všem hraje na tváři úsměv….


TIP TŘEBOŇSKA.CZ:  Fotografie ze zavírání plavecké sezóny 2018 

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Zavírání plavecké sezony 2018 - závěrečná zpráva, id: 11893 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 15.09.2018
Autor: Marie Košinová