Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Borůvkobraní 2015 - knedlíková soutěž

Tradiční soutěž v pojídání borůvkových knedlíkůHledají se soutěžní družstva ve vaření borůvkových knedlíků při borovanském Borůvkobraní 2015, a proto pořadatelé tímto oslovují spolky, restaurace, paní kuchařky ve školách a školkách v našem regionu a zvou k účasti v soutěži.

Ve spolupráci s kuchařem Petrem Stupkou pořádá město Borovany v sobotu 11. 7. od 10 do 14 hodin 2. ročník soutěže družstev ve vaření borůvkových knedlíků (tvarohové, bramborové, kynuté, plněné, polévané žahourem…- není omezeno). Soutěž je týmová, družstvo má mít 3 – 5 členů, vaří se 55 porcí (po jednom knedlíku), vítězné družstvo má poukaz na 2000 Kč a všechna družstva dárkovou tašku od Tescomy.

Soutěž ve vaření borůvkových knedlíků

Termín konání – sobota 11. 7. 2015, 10:00 – 14:00

SOUTĚŽNÍ TÝM – 3 – 5 osob
SOUTĚŽNÍ ÚKOL – připravit 55 degustačních porcí (55 kusů) borůvkových knedlíků.
Knedlíky mohou být kynuté i jiné, plněné či přelévané borůvkovým žahourem.
Čas na přípravu 2 hodiny – čas k vydávání pro hodnocení 90 minut.

PŘIHLÁŠKY – do 30. 6. 2015 na e-mail: kultura(at)borovany-cb.cz. Počet týmů je omezen na 6, proto neváhejte a přihlaste se již nyní!!!

STARTOVNÉ (vratná kauce) – 1 000 Kč uhradit do 30. 6. (vrací se v den konání družstvu)

CENY DO SOUTĚŽE
Město Borovany věnuje vítězi poukaz v hodnotě 2000 Kč, který lze směnit za vstupenky na Borovanskou kulturní mozaiku, permanentky na koupaliště nebo konzumaci v borovanských restauracích, které nabízejí borůvkové menu při Borůvkobraní + láhev borůvkového portského/os.
Praktické a chutné maličkosti Studio Kulinář Petr Stupka a partneři.

HODNOCENÍ
ODBORNÁ KOMISE – profesionální kuchaři – hodnotí soutěžní týmy po celou dobu soutěže a samozřejmě i samotné borůvkové knedlíky.
VEŘEJNÉ HODNOCENÍ – po dvou hodinách přípravy budou k jednotlivým týmům přistupovat hodnotitelé, kteří si zakoupí degustační licenci, a ti po ochutnání ocení jednotlivé týmy.

Protože se dá předpokládat, že uvařené knedlíky od soutěžních týmů budou v mnohém podobné, budou nejspíš rozhodovat i takové detaily, jako je ustrojení týmů a jejich pozitivní působení na okolí, přízdoba knedlíků a celková elegance podávání.

PRO PŘÍPRAVU KNEDLÍKŮ BUDE K DISPOZICI:
hladká, polohrubá, hrubá mouka (Zátka)
vejce, sůl, krupicový a moučkový cukr, droždí
měkký a tvrdý tvaroh, máslo a mléko (Madeta)
a samozřejmě borůvky (Borovany)
ostatní suroviny a ochucovadla si donese každý tým vlastní

Nelze používat žádné doma připravené či průmyslové polotovary.

KUCHYŇSKÉ STUDIO NA VAŘENÍ (Tescoma)
bude pro každý tým vybaveno – plynovým vařičem, hrnci, mísami, napařovacím hrncem, potřebnými pomůckami, pracovním a výdejním stolem
servis knedlíků k hodnocení na plastových či papírových talířích

pořadatel – Město Borovany
hlavní partner – Studio kulinář Petr Stupka
partneři – Madeta, Europasta, Tescoma
mediální podpora – Český rozhlas ČB

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Borůvkobraní 2015 - knedlíková soutěž, id: 9992 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 18.06.2015
Autor: Marie Košinová