Pověření k lovu ryb na udici na vybrané rybníky
(s DPH)
Koncepce turistického rozvoje Třeboňska, vytvořená v roce 2005, potvrdila jako jeden z potenciálů dalšího rozvoje cestovního ruchu v tomto regionu gastroturistiku.
Cílem je zkvalitnit a rozšířit dosavadní nabídku stravovacích možností na Třeboňsku a spojit image regionu se specifickou lokální kuchyní. Stravovací zařízení v tomto regionu nedostatečně využívají potenciál tradiční (tj. rybí) kuchyně.
Úroveň celé řady stravovacích zařízení Třeboňska nevyhovuje vzrůstajícím nárokům návštěvníků. Kvalita nabízených služeb navíc neodpovídá relativně vysoké cenové úrovni. Některé druhy zařízení zcela chybí (mléčný bar, kavárna s brzkou otevírací dobou), jiných je nedostatek (občerstvení levnějšího typu).
Strategie rozvoje cestovního ruchu proto navrhuje tyto programy: