Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Jaký bude vizuál Anifilmu 2019? - Newsletter 11/2018

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm 2019, který bude v Třeboni  ve dnech 7. – 12. května 2019, vydal v listopadu 2018 nový newsletter o aktivitách a připravovaných novinkách ze světa Anifilmu.

Jako mediální partner festivalu vám je předkládáme:

Jaký bude vizuál Anifilmu 2019? 

Blížící se Anifilm Třeboň 2019 už má výtvarnou tvář.

Za vizuální identitou chystaného ročníku stojí mladá režisérka, animátorka a výtvarnice Veronika Zacharová. Ta na sebe upozornila během studia animace na zlínské Univerzitě Tomáše Bati vtipnými a na festivalech velmi úspěšnými filmy Co medvědi rádiCo se stalo v ZOODomekEgon Bondy o filozofii a vůbec. K vizuálu Veronika podotýká: „Animace je médium neomezených možností.

Vizuál Anifilmu 2019 tak pracuje hlavně s pestrostí a svobodou, a je také výsledkem autorčiny svérázné interpretace poznámky z manuálu pro účastníky soutěže: ‚znevýhodněny budou s největší pravděpodobností návrhy s motivy ryb.‘ Kromě nich je nosným a propojujícím prvkem výrazná opakující se barevnost.“

Verča už pilně připravuje i festivalovou znělku, ke které zatím prozrazuje: „Zaměří se na potencionálního festivalového návštěvníka, jehož rutinní život je intenzivně atakován týdnem prodchnutým animací v Třeboni.“

Anifilm 2019: Netrpělivě čekáme na vaši tvorbu!

Festival Anifilm, který se uskuteční v Třeboni od 7. do 12. května 2019, stále přijímá animovanou tvorbu do mezinárodní i národní soutěže. Jejich prostřednictvím festival dlouhodobě pokrývá hlavní autorské projevy včetně her.

Pokud jste se svým dílem na Anifilmu doposud nesoutěžili, můžete ho přihlásit do některé z následujících kategorií mezinárodní soutěže.

Pro české filmy je tu navíc Český obzor – tuzemská tvorba může soutěžit jak v mezinárodní, tak národní soutěži.

  • Celovečerní film
  • Krátký film
  • Studentský film
  • Videoklip
  • Abstraktní a nenarativní animace
  • Nezávislá počítačová hra

 hra pro děti a mládež
 výtvarný počin

  • Český obzor

krátký film
studentský film
televizní / on-line film a seriál
videoklip
zakázková tvorba

Do soutěže mohou být přijata pouze díla dokončená po 1. lednu 2018! Můžete tak učinit do 10. ledna 2019. Pro více informací o statutu festivalu a pravidlech soutěže navštivte prosím náš web zde.  

Internetová videotéka ANIONT v novém

Aniont je pojem, který známe z fyziky, fanoušci animovaného filmu ale vědí, že je také akronymem pro  ANImation ONline Theater, jedinou evropskou VOD platformu zaměřenou na animaci.

V této internetové videotéce návštěvníci sledují animované filmy a videa v kvalitním rozlišení a bez reklam. Autorskou animaci zde Anifilm a jeho spřátelené zahraniční festivaly zpřístupňují již 3 roky. 

Webová stránka nyní přichází v novém designu a je lépe přizpůsobena pro používání na mobilních zařízeních.  Velkou proměnou prošlo také vyhledávání. Ale největší změnou je "prémiová zóna". 

Visegrad Animation Forum se mění na CEE Animation Forum a přijímá projekty ve vývoji

Ve dnech 6. – 9. května 2019 proběhne v Třeboni tradiční soutěž animovaných projektů ve vývoji ve třech kategoriích: krátký film, seriál/TV speciál a celovečerní film. Příští rok nově pod názvem CEE Animation Forum (dříve VAF Třeboň).

Vybraní tvůrci budou mít jedinečnou příležitost konzultovat projekty s pozvanými experty, získat od nich cennou zpětnou vazbu a rady, jak zdokonalit svoji prezentaci, scénář nebo produkční strategii.

Šanci získat pro svůj projekt koprodukčního partnera si soutěžící mohou zajistit vystoupením před více než stovkou filmových profesionálů – včetně producentů, dramaturgů TV stanic, ředitelů festivalů, distributorů, investorů nebo zástupců národních filmových fondů.

Během tří dnů je dáván velký důraz na networking v podobě 1:1 schůzek nebo krátkých prezentací jednotlivých zemí a studií.

Forum je pořádáno ve spolupráci s Mezinárodním festivalem animovaných filmů Anifilm. Přihlaste svůj projekt nejpozději do 13. ledna 2019.  

 
Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Jaký bude vizuál Anifilmu 2019? - Newsletter 11/2018, id: 12066 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 10.12.2018
Autor: Marie Košinová