Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Kino Třeboň - filmové premiéry 11/2012

Z programu kina Světozor v Třeboni v listopadu 2012 upozorňujeme na premiérové uvedení těchto nových filmů:

7 dní hříchů

  • Drama
  • Česko, 2012, 107 min
  • Režie: Jiří Chlumský
  • Hrají: Ondřej Vetchý, Éva Vica Kerekes, Anna Šišková, Jarek Hylebrant, Jiří Schmitzer, Norbert Lichý, Fjodor Bondarčuk

Tento snímek byl inspirovaný skutečnými událostmi, které se udály v sedmi poválečných dnech na Šumperku roku 1945. Útěk ženy českého lesníka Jana, Agnes, je zakryt tajemstvím. Jen ona sama ví, kdo a proč ji hledá. Její zmizení burcuje Jana v okamžiku vzájemné krize, kdy jejich bezdětné manželství je již téměř troskách. Je konec války a domů se vracejí nejen lidé z vnitrozemí, ale i němečtí vojáci.

Ne volba, ale osud štvanců spojil dohromady Jana a Jurgena, který se právě vrátil z fronty. Oba muži hledají Agnes, manželku a sestru v jedné osobě. Ta zatím prchá divokými lesy, pronásledována nejmocnějším mužem okresu pro své svědectví. Napříč horami vede cesta k poznání osudovosti vzájemného svazku, do kterého nečekaně vstoupí Janova první láska Marie. 7 dní domů na hájovnu Čečel se stává symbolem vzájemného hledání a touze po ztraceném domovu.

Zvonilka: Tajemství křídel

  • Animovaný / Rodinný
  • USA, 2012, 76 min

Zvonilka: Tajemství křídel je fantastickým příběhem, ve kterém se Zvonilka vydává napříč zapovězenou hranicí ze svého domova do tajemných Zimních lesů, kde se setkává s celou řadou nových zimních víl a odhaluje kouzelné tajemství – Zvonilka má totiž sestru, stejně veselou a hravou Modrovločku. Ta se s ní na oplátku vydává na návštěvu do Zvonilčina domova. Když se o jejich pouti dozví královna Clarion a král Milori, vládci Zimních lesů, varují obě před tím, že už nikdy nesmějí zapovězenou hranici překročit, a vysvětlují jim oběť, kterou sami museli za podobný přestupek podstoupit. Zvonilka a Modrovločka ale nemohou ovlivnit přírodu. Když stroj na výrobu sněhu, který Modrovločka při svém putování po Zvonilčině domově používá, začne ohrožovat strom, jenž je zdrojem kouzelného prášku víl, jsou obě sestry nuceny sjednotit letní a zimní víly a vše napravit dříve, než bude pozdě.

Síla lidskosti – Nicholas Winton

V roku 1939 Nicholas Winton z vlastnej iniciatívy zachránil 669 prevažne židovských detí počas nacistickej okupácie Československa a cez hranice hitlerovského Nemecka sa mu podarilo prepraviť ich do Veľkej Británie. O svojom veľkom čine mlčal neuveriteľných 50 rokov. Nicholas Winton dodnes žije, má 94 rokov a volajú ho britský Schindler. Dokumentárnym filmom nás sprevádza Joe Schlesinger, reportér kanadskej tv stanice CBS, ktorý je jedným wintonových zachránených detí. Príbehy, ktoré rozprávajú zachránené deti, sa prelínajú s rozprávaním a spomínaním Nicholasa Wintona, dokumentárnymi dobovými a archívnymi zábermi. Ku koncu filmu sme svedkami dojímavej scény stretnutia Nicholasa Wintona so svojimi deťmi po dlhých rokoch. Držiteľ International Emmy Award 2002 za najlepší dokumentárny film.

Twilight sága: Rozbřesk – 2. Část

Bella Cullenová porodila krásnou a zdravou holčičku. Její obavy z prvního novorozeneckého roku zůstaly k údivu všech Cullenových nenaplněny. Bella si na upírský život totiž zvyká s neuvěřitelnou lehkostí. Zdá se, že šťastnější už být nemůže. Má vše po čem kdy toužila. Ironií osudu se ale právě v této dokonalé chvíli zdá, že vše přijde vniveč. Na scéně se znovu objevují Volturiovi, kteří nemají v úmyslu nic menšího, než zničit rodinu Cullenových. Povede se jim to? Kolik útrap si ještě budou muset Cullenovi vytrpět, než si budou moct říct: „Šťastně až na věky“? A dojde k tomu vůbec?

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Kino Třeboň - filmové premiéry 11/2012, id: 8352 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 17.10.2012