Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Kino Třeboň - filmové premiéry 3/2013

Z programu kina Světozor v Třeboni v březnu 2013 upozorňujeme na premiérové uvedení těchto nových filmů:

Croodsovi

  • Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
  • USA, 2013
  • Režie: Chris Sanders, Kirk De Micco
  • Scénář: Kirk De Micco, Chris Sanders
  • Hudba: Alan Silvestri
  • Hrají: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke, Cloris Leachman

Dobrodružná animovaná komedie vypráví příběh první pravěké rodiny na světě, která se jmenuje Croodsovi. Taťka Grug miluje a chrání svou rodinu. Řídí se svéráznou filozofií pro přežití „Strach je dobrý, změna špatná“, a drží se jí až do chvíle, kdy dojde k zničení jejich rodinné jeskyně, kde doposud spokojeně bydleli. Grug je nakonec nucen uznat, že lepší než zde jen přežívat, je začít znovu opravdu žít někde jinde. A tak Croodsovi podniknou cestu do neznáma, ohromující výlet do krajiny plné nejrůznějších, neuvěřitelných a a někdy i pěkně nebezpečných stvoření. Jejich pohled na svět se díky tomu navždy změní. Croodsovi čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života.A kdo všechno do rodiny Croodsových vlastně patří? Těší se na vás autoritativní taťka Grug se svou zásadovou, podobně drsně laděnou ženou Uggou a s třemi svéráznými dětmi: nejmladší čtyřletou uličnicí Sandy, rebelující puberťačkou Iškou a devítiletým Thunkem, který by si přál být skvělým lovcem jako jeho otec, ale zatím mu k naplnění snu toho dost chybí… Součástí této jedinečné prehistorické rodinky je i babi, Grugova pravěká a trochu divoká tchyně. A navíc se ke Croodsům ještě připojí Boy, okouzlující mladík, který má na svém kontě některé skvělé objevy – například oheň nebo boty. A tak se Boy stává tím, kdo Croodsovým představí nové možnosti a nový svět. V něm ovšem čekají i další podivuhodní tvorové. Někteří jsou roztomilými mazlíčky a jiní zase nejdou pro ránu nebo pěkný kousanec daleko. Ostatně už jejich jména něco naznačují: Krokoštěně, Myšlon, Bouchač, Pásek, Pštrovce nebo Medvědí sova …

Smrtonosná past: Opět v akci

  • Akční / Krimi / Thriller
  • USA, 2013, 97 min
  • Režie: John Moore
  • Scénář: Skip Woods
  • Kamera: Jonathan Sela
  • Hudba: Marco Beltrami
  • Hrají: Bruce Willis, Jai Courtney, Amaury Nolasco, Cole Hauser, Sebastian Koch, Julia Snigir, Anne Vyalitsyna, Mary Elizabeth Winstead, Megalyn Echikunwoke, Atilla Árpa, Roman Luknár, Aksel Hennie, Patrik „Rytmus“ Vrbovský

Bruce Willis se vrací se svou nejslavnější filmovou rolí, tedy jako John McClane, „lidový“ hrdina, který díky svým schopnostem nakonec vždycky přežije všechno a všechny. Tentokrát se polda, jenž nebere rukojmí, vážně ocitne v nepravou chvíli na nepravém místě, když vyrazí do Moskvy, aby pomohl synovi Jackovi. Oba McClaneové mají brzy na krku vlčáky z místního podsvětí a proměňují ruskou metropoli ve válečnou zónu. Naštěstí zjistí, že z nich rozdílné pracovní metody dělají neporazitelné hrdiny.

Martin a Venuše

  • Komedie / Romantický
  • Česko, 2012, 120 min
  • Režie: Jiří Chlumský
  • Hudba: Michal Hrůza
  • Hrají: Marek Taclík, Kristýna Boková-Lišková, Zuzana Stivínová ml., Tomáš Hanák, Tereza Chlebovská, Tomáš Matonoha

Příběh filmu začíná před 10 lety, na vernisáži obrazů, kdy se mladá a nadějná výtvarnice Vendula (Kristýna Boková) seznámí se svým budoucím partnerem a manželem Martinem (Marek Taclík). Společně založí rodinu, mají dvojčata – holčičky – předškolního věku a jednoho kluka, batole. Martin buduje kariéru ve firmě vyvíjející hračky a Vendula se stará o rodinu. Martin je většinu času v práci, snaží se zabezpečit rodinu, na kterou mu nezbývá čas, naopak Vendula se stará o děti a chod domácnosti a nemá žádný prostor pro sebe. Každý dělá pro rodinu maximum, ale zároveň se cítí nedoceněný tím druhým. Události naberou spád uzavřenou sázkou, kdy Martin slíbí, že se postará o děti a domácnost během jednoho měsíce. Je přesvědčen, že to vlastně není vůbec těžké. Nastane kolotoč humorných a nečekaných událostí, které dvojici Venduly a Martina pomyslně vrátí zase na začátek jejich vztahu. Znovu si začnou vážit jeden druhého a navzájem se respektovat.

Bocelli : Love in Portofino

Jeden z nejpopulárnějších světových tenoristů letos poprvé uvede záznam svého koncertu na stříbrném plátně. Záznam koncertu se objeví ve vybraných kinech pouze v pátek 8. března 2013. Mezi tato vybraná kina patří i kino Světozor Třeboň.

Na toto jedinečné promítání zveme speciální pozvánkou.

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Kino Třeboň - filmové premiéry 3/2013, id: 8563 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 28.02.2013