Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Kino Třeboň - premiérové filmy 5/2012

květnového programu kina Světozor v Třeboni upozorňujeme na uvedení těchto nových filmů:

StreetDance 2 3D

  • Drama / Hudební / Romantický
  • Velká Británie, 2012, 85 min
  • Režie: Max Giwa, Dania Pasquini
  • Hrají: Tom Conti, George Sampson, Sofia Boutella

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity.

Piráti

  • Animovaný / Dobrodružný / Rodinný
  • Velká Británie / USA, 2012, 88 min
  • Režie: Peter Lord, Jeff Newitt

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu.

Líbáš jako ďábel

  • Komedie
  • Česko, 2012, 113 min
  • Režie: Marie Poledňáková
  • Hudba: Petr Malásek
  • Hrají: Kamila Magálová, Oldřich Kaiser, Jiří Bartoška, Eva Holubová, Roman Vojtek, Martha Issová, Milan Šteindler, Jiří Langmajer, Petr Nárožný, Tereza Kostková, Nela Boudová

Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe. František s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři, kteří ve Františkových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Pro náš pár teprve teď nastává opravdová zkouška jejich vztahu.

Dva roky po diváckém hitu Líbáš jako Bůh přichází autorka a režisérka Marie Poledňáková s volným pokračováním úspěšné komedie. Příběh filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí a vaši bývalí partneři do společného života nutně stále patří.

Talisman

  • Drama
  • USA, 2012, 101 min
  • Režie:Scott Hicks
  • Hrají: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, Adam LeFevre, Riley Thomas Stewart, Joe Chrest

Seržant americké námořní pěchoty Logan Thibault (Efron) se vrací ze své třetí mise v Iráku, s jedinou věcí, kterou zde našel – fotografií ženy, která ho podle jeho slov držela při životě. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, vydá se ji hledat a najde její adresu a jednoho dne se objeví přede dveřmi. Nechá se najmout do psí ho centra , který její rodina vede. I když mu Beth zpočátku nevěří a už má sama komplikací v životě dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že Beth by mohla pro něj znamenat více, než jen obrázek pro štěstí.

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Kino Třeboň - premiérové filmy 5/2012, id: 8071 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 23.04.2012