Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Kapr dušený s koňakem

Doba přípravy: 50 minut

Energetická hodnota: cca 2508 kJ (600 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:
6 porcí kapra | trochu mletého pepře | 80 g másla | 200 g kořenové zeleniny (mrkev a celer) | 60 g cibule | 100 ml MAGGI Bujoxu | MAGGI Harmonie Chuti | 200 ml červeného přírodního vína | 30 g másla | 20 g hladké mouky | 3 lžíce koňaku | 1 lžička worcesterské omáčky | sůl | 1 cibule na posypání


Příprava:
Porce kapra osolíme, slabě opepříme, ochutíme kořením MAGGI Harmonie Chuti a rychle opečeme na másle.

Přidáme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, podlijeme vývarem z MAGGI Bujoxu a červeným vínem, přidáme francouzské máslo (30 g másla prohněteného s 20 g hladké mouky), zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme asi 15
minut, tj. do měkka. Měkkého kapra vyjmeme a upravíme na mísu.

Zahoustlou šťávu z udušeného kapra procedíme, ochutíme worcesterskou omáčkou a koňakem, podle chuti přisolíme a přelijeme jí kapra na míse. Povrch kapra posypeme drobně nakrájenou cibulkou.


Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Kapr dušený s koňakem, id: 5463 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 27.06.2005