Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Kapr na špeku po alsasku

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 3652 kJ (874 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1.5 kg kapra | 200 g slaniny | 60 g másla | 2 dcl bílého vína | 2 krajíce tvrdého chleba | sůl | pepř


Příprava:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra.

Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme.

Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou dokud maso nezíská zlatavou barvu (cca 40 minut).

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 1 komentář, poslední přidán 22.03. 2006 20:54

Béďa 22.03. 2006 20:54 Odpovědět
Recept je to dobrý. Velmi podobný používá naše rodina skoro již po generace. Já osobně přidávám před pečením na kousky chleba na dochucení ještě celý kmín. Není ale podmínkou.
Zdravím z Jižních Čech

Konec výpisu článku Recepty - Kapr na špeku po alsasku, id: 5709 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 13.03.2006