Rožmberkův Krčín a Krčínův Rožmberk
(s DPH)
Doba přípravy:
60 minut
Energetická hodnota: cca 3652 kJ (874 kcal)
Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1.5 kg kapra | 200 g
slaniny | 60 g másla | 2 dcl bílého vína | 2 krajíce tvrdého chleba |
sůl | pepř
Příprava:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče
rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme
kůží dolů obě poloviny kapra.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme.
Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou dokud maso nezíská zlatavou barvu (cca 40 minut).
Zdroj: Recepty.centrum.cz