Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Kapr po spreewaldsku

Doba přípravy: 30 minut

Energetická hodnota: cca 3238 kJ (775 kcal)

Ingredience pro přípravu 3 porcí:
1 vykuchaný kapr | 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti | 1 pórek | 2 mrkve | 1 cibule | 125 g celeru | 20 g másla | 125 ml suchého bílého vína | 1 kostka MAGGI Zeleninového bujónu | 1/2 bobkového listu | 3 kuličky nového koření


Příprava:
Kaprovi odřízneme hlavu a ploutve. Řez vedeme podél zadního hřbetu a nakrájíme porce. Kůži nestahujeme. Okořeníme MAGGI Harmonií Chuti.

Očistíme pórek, mrkev, cibuli a celer; nakrájíme na tenké nudličky.

Máslo zpěníme a na něm podusíme zeleninu; přilijeme bílé víno. Přidáme rozdrobený MAGGI Zeleninový bujón, bobkový
list, nové korení; krátce povaříme.

Porce kapra položíme na zeleninu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě cca 10 minut. Porce kapra vyjmeme a navrstvíme na ně zeleninu.


Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Kapr po spreewaldsku, id: 5462 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 27.06.2005