Rožmberkův Krčín a Krčínův Rožmberk
(s DPH)
Na 3 porce potřebujeme:
½ kapra, citrón, rybí koření, sušený česnek, mletý pepř, drcený kmín, sůl, sojovou omáčku, 10 dkg hladké mouky, 1 dcl oleje, 5 dkg másla, 20 dkg anglické slaniny, 1 konzervu sterilovaných žampionů.
½ kapra rozdělíme na 3 díly / velké jako na řízky /.
Jednotlivé porce pokapeme sojovou omáčkou, citrónem, osolíme, posypeme rybím kořením, drceným kmínem, mletým pepřem, sušeným česnekem a necháme, nejméně 1 hodinu, v chladnu uležet.
Poté obalíme jednotlivé porce v hladké mouce a na rozpáleném oleji z každé strany do růžova osmahneme. Pak porce vyjmeme z oleje a vložíme na máslem vymaštěný pekáček. Na pánvi rozškvaříme na drobno nakrájenou slaninu a přidáme žampiony. Lehce orestujeme. Takto připravenou směsí poklademe jednotlivé porce ryby a necháme 30 minut zapékat v troubě.
Podáváme s hranolky.
Recept nám zaslala paní Jaroslava Machová z Třeboně