Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Kapr v leču

Doba přípravy: 135 minut

Energetická hodnota: cca 1363 kJ (326 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 kapr | mletý kmín | 100 g anglické slaniny (debrecínský bok, česnekový bok) | 3 čerstvé papriky (červená, zelená, žlutá) | 200 ml červeného vína | 1 konzerva zeleninového leča | 1 cibule | 2 stroužky česneku | 200 g čerstvých hub (v případě nouze mražené houby nebo syrové žampiony) | směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění, v poměru 1:1:1) | 2 lžíce medu | 50 ml fernetu | olej


Příprava:
Do hlubokého (většího) zapékacího pekáče rozložíme plátky anglické slaniny, posypeme slabší vrstvou nakrájené cibule a čerstvé papriky. Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým kmínem, směsí koření, rozložíme na zeleninu v pekáči a navrch přidáme houby. (Pokud je masa více uděláme stejným způsobem další vrstvy.) Na houby navrstvíme cibuli, syrovou papriku a posléze též zeleninové lečo. Takto připravený pokrm zalijeme 2dl svařeného červeného vína smíchaného se 2 lžičkami medu a necháme asi 1 hodinu odležet.

Zalijeme fernetem a, v zakrytém pekáči, pečeme ve vyhřáté troubě asi 1,5 – 2 hodiny až se veškerá voda vydusí. Před dokončením vrchní pekáč sundáme a snížíme teplotu. Během pečení s pokrmem nemícháme.

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Kapr v leču, id: 5696 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 24.02.2006