Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Okoun v pečícím vaku

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1711 kJ (409 kcal)

Ingredience pro přípravu 3 porcí:
400 g mrkve | 150 g celeru | 300 g kedluben | 1 pórek | 3 lžíce horké vody | 2 kostky MAGGI Zeleninového bujónu | 1 pečící vak nebo papír na pečení | 4 lžíce vloček másla | 1 okoun (cca 500g) | 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti¨


Příprava:
Mrkev, celer a kedlubny omyjeme, očistíme a vše nakrájíme na jemné nudličky o délce cca 4 cm.

Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.

V horké vodě rozpustíme MAGGI Zeleninový bujón a pečlivě promícháme se zeleninou.

Pečící vak přistřihneme tak, aby byl o 20 cm delší než ryba, jeden konec zavážeme, naplníme zeleninou, na
kterou jsme rozložili vločky másla.

Pokud nemáme vak, použijeme papír na pečení, který přehneme v polovině, naplníme zeleninou, přehneme strany, které pomažeme směsí mouky a vody.

Okouna omyjeme, otřeme dosucha, okořeníme MAGGI Harmonií Chuti a položíme na zeleninu. Pečící vak (nebo
papír na pečení) uzavřeme, několikrát propíchneme a položíme na chladný pečící plech.

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C (na spodním roštu) cca 45 minut. (Používáme-li při pečení teploměru, činí základní teplota pro ryby 70°C).


Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Okoun v pečícím vaku, id: 5464 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 27.06.2005