Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Pikantní kapr

Doba přípravy: 75 minut

Energetická hodnota: cca 1713 kJ (410 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 kapr | mletý kmín | směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění, v poměru 1:1:1 ) | 100 ml červeného vína | 1 lžička medu | 1 křen | 100 g Nivy | 50 ml kečupu | olej | 1 citrón | sůl


Příprava:
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje. Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem. Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu. Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.

Nastrouháme syrový křen a nivu. Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou.

Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200 stupních asi 45 minut do červena. 

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Pikantní kapr, id: 5710 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 13.03.2006