Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Pstruh s vinnou omáčkou

Doba přípravy: 75 minut

Energetická hodnota: cca 1874 kJ (448 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:
4 porce file ze pstruha | 1 větší citron | 1 kostka MAGGI Zlatého houbového bujonu | 50 g cibule | 1 mrkev | bobkový list | tymián | 1/2 l červeného sladkého vína | 1.25 dcl vody | 100 g anglické slaniny | 4 velmi malé cibulky | 100 g žampionů | 2 lžíce másla | 1 lžíce hladké mouky | čerstvá petrželka | sůl


Příprava:
Porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, vetřeme nasekanou petrželku a necháme chvilku odpočinout.

Očištěnou a nakrájenou mrkev a cibuli vložíme do kastrolu, přidáme bobkový list, tymián, zalijeme vínem a vodou, přivedeme k varu a pozvolným varem bez pokličky tekutinu zredukujeme na polovinu a přecedíme ji přes jemné sítko.

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Očištěné malé cibulky a žampiony nakrájíme na čtvrtky. Na polovině dávky másla rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu. Na výpeku opečeme porce pstruha z obou stran, vyndáme je a necháme na teple.

Na rozpálenou pánev přidáme cibulky, žampiony, lehce opečeme a zalijeme zredukovaným vývarem z vína. Omáčku dochutíme Zlatým houbovým bujonem MAGGI. Do změklého zbytku másla přidáme hladkou mouku a pořádně promícháme.

Moučné máslo přidáme do omáčky a za stálého míchání necháme rozpustit a krátce povaříme. V hotové omáčce opečeného pstruha prohřejeme.

Zdroj: Recepty.centrum­.cz

Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Pstruh s vinnou omáčkou, id: 5683 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 14.02.2006