Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Pstruzi v šunce

Doba přípravy: 50 minut

Energetická hodnota: cca 1434 kJ (343 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 4 menší pstruzi | 4 plátky šunky | 4 plátky anglické slaniny | 1/8 másla | 3 lžíce oleje | 2 lžičky tymiánu | 1/2 lžičky pepře | sůl | citrón | 1 lžička petrželky


Příprava:
Vykuchané a očištěné pstruhy na povrchu osolíme a uvnitř vytřeme směsí umíchanou z poloviny dávky másla, soli, pepře, lžičky tymiánu a sekané petrželky.

Takto připravené ryby obalíme slaninou a šunkou, vložíme do pekáčku vymaštěného olejem, pokryjeme zbytkem na plátky nakrájeného másla, posypeme druhou lžičkou tymiánu a pečeme půl hodiny v horké troubě.

Před podáváním zdobíme citrónem a petrželkou.

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Pstruzi v šunce, id: 5695 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 24.02.2006