Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Ryba nadívaná limetkami a bylinkami

Ryba nadívaná limetkami a bylinkami pečená v kapse

Doba přípravy: 60 minut

Energetická hodnota: cca 1314 kJ (314 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 středně velká ryba (pstruh, štika, losos…) | 5 naložených nebo syrových limetek či citrónů | 4 červené cibule | 2 bobkové listy | 2 lžíce koriandru | pažitka | bazalka | 1/2 kg menších brambor | čerstvý kopr | 10 dkg másla | olivový olej | citrónová šťáva | 1 kostka MAGGI-bylinky česnek a petržel


Příprava:
Rybu očistíme a po obou jejích bocích provedeme několik ne příliš hlubokých zářezů. Do nich vetřeme hrstku soli a pepře.

Do břišního otvoru ryby nacpeme limetky nasekané na měsíčky, posekanou cibuli, přidáme bobkový list, pažitku a jemně nasekanou bazalku.

Celou rybu pak položíme na přeložený alobal, obložíme jí zbytkem náplně, alobal pevně uzavřeme a dáme péci do trouby při teplotě cca 180°C přibližně 20 minut.

Hotovou rybu pokapeme olivovým olejem a šťávou z naložených limetek. Ryba nejlépe chutná s pečenými brambory s koprem nebo bílým pečivem, trhaným salátem a bílým vínem.

Tato úprava ryby je velice šetrná, protože pokrm zůstane celý, nepoškozený. Jídlo si tak uchová nejen báječné aroma a chuť, ale i minerály a vitamíny.

Příprava brambor:
Brambory očistíme tvrdým kartáčkem a uvaříme ve slané vodě. Na másle rozpustíme kostku MAGGI-bylinky česnek a petržel. Z čerstvého kopru natrháme jemné lístky, nasekáme je nadrobno a smícháme ve větší misce s ochuceným máslem, olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Teplé uvařené brambory vložíme do mísy ke směsi a promícháme.

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Ryba nadívaná limetkami a bylinkami, id: 5699 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 24.02.2006