Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Rybí závitky z candáta

Doba přípravy: 45 minut

Energetická hodnota: cca 1221 kJ (292 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:
4 filé z candáta | citrónová šťáva | mletý pepř | 10 dkg cibule | citrónová kůra z poloviny citrónu | 15 dkg marinovaného lososa | 8 snítek kopru | 1/4 l hovězího vývaru nebo rybího vývaru | 20 dkg másla | trochu zelené petržele | trochu másla na vymazání ohnivzdorné misky |   | 1 balení MAGGI Bramborová kaše | 1/2 l mléka, 5dcl smetany | 5 lžic mouky, 200 g brokolice | 200 g baby kartoky, 1 lžička cukru, MAGGI Harmonie Chuti


Příprava:
Filátka z candáta pokapeme citrónovou šťávou, slabě okořeníme MAGGI Harmonií chuti osolíme a opepříme, posypeme nadrobno rozsekanou cibulkou a poklademe plátky marinovaného lososa a snítkami kopru.

Stočíme do závitků, stáhneme alobalem a poskládáme do ohnivzdorné, máslem vymazané misky.

Závitky pak přelijeme vývarem, navrch dáme kousek másla, zakryjeme pokličkou a v horké troubě dusíme asi 25 minut.

Připravíme „Beurre manie“ (smícháme zbylé máslo a mouku) a zamíchat dovnitř vývar z ryb.

Povaříme po 5 minut za stálého míchání, až omáčka zhoustne a stane se krémovou.

Nakonec jí zjemníme smetanou.

Hotovou roládu posypeme nasekanou zelenou petrželí a přelijeme omáčkou.  


Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Rybí závitky z candáta, id: 5461 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 27.06.2005