Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Toskánská parma

Doba přípravy: 75 minut

Energetická hodnota: cca 2482 kJ (594 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí:
1.5 kg očištěná a vykuchá královská či stříbrná parma (nebo jinou podobnou rybu) | 4 rajčata | 3 stroužky česneku | sůl | pepř | oregano | 50 ml olivového oleje | 1 lžíce nasekané petrželky | 100 ml bílého suchého vína


Příprava:
Česnek utřeme a rajčata nakrájíme na tenké plátky.

Do pekáče dáme vrstvu rajských, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.

Rybu osolíme, opepříme a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem a vložíme petržel a plátky rajských. Položíme do pekáče na rajská a přikryjeme zbytkem plátků rajských. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Polijeme olivovým olejem a podlijeme vínem. Pečeme v troubě při 150 stupních asi 40 minut. Při pečení občas podléváme šťávou.

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Recepty - Toskánská parma, id: 5684 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 14.02.2006