Současně s třetím ročníkem Veletrhu neziskových organizací bude v Třeboni v sobotu 20. října 2012 realizována velká gastronomická akce OCHUTNEJTE TŘEBOŇSKO „U Světa“ plného chutí a zážitků.
Tento projekt je prezentací místních i regionálních zvyků a tradic, konkrétně gastronomických zážitků spojených s ochutnávkou třeaboňských specialit a receptů.
OCHUTNEJTE TŘEBOŇSKO „U Světa“ plného chutí a zážitků
aneb pozvánka do Třeboně na bohatou nabídku vybraných specialit:
ve stáncích na Masarykově náměstí:
- Speciality kulináře Petra Stupky – „Kapří ocásky“
- Restaurace Šupina a Šupinka – rybí polévka a kapří hranolky s registrovanou recepturou
- Cukrářské výrobky v podzimních variacích s lahodnou kávou – CITYgastro České Budějovice
- Ručně vyrobené perníky a medové výrobky – Iveta Slepičková
- Podmáslový chléb namazaný sádlem se škvarky – Bio pekárna – Pekárna MPM
- Delikatesní kozí sýry, zvěřinové klobásy – Vinotéka Radka
- Poslední znovínský burčák a horký znovínský svařák – Vinotéka Radka
- Třeboňské speciality – Richard Soukup – Dárky
- Ochutnávka a prodej vynikajících stáčených vín – Vinotéka „U Zděndy“
v Třeboňských restauracích:
- Fish Steak Restaurant Vratislavský dům
- Rybí polévka (30 Kč)
- Kapří filé Fišmistr, šťouchané brambory (160 Kč)
- Restaurace u Kamenné studny
- Třeboňský bramborák, uzený, zelí (50 Kč)
- Třeboňské kostky s bramborem (70 Kč)
- Nová restaurace Hotelu Bílý koníček
- Hotel Myslivna
- BUFET na rynku (Zlatá hvězda)
- Vařené hovězí zadní, houbová omáčka s knedlíky (85 Kč)
- Třeboňský kapr na houbách (85 Kč)
- Houbové rizoto (75 Kč)
- Restaurace ZDEJŠÍ KUCHYNĚ (Zlatá hvězda)
- Hřibková polévka (25 Kč)
- Houbová smaženice s pečivem (90 Kč)
- Babiččiny široké nudle s houbami a smetanou (90 Kč)
- Cukrárna Jadran a Zmrzlinový ráj
- Voní to
Projekt Ochutnejte Třeboňsko zrealizovala Jihočeská hospodářská komora – Oblastní hospodářská komora v Třeboni. Za podpory z grantového programu Jihočeského kraje na podporu živé kultury.