Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Recepty - Kapr na zelenině

Doba přípravy: 45 minut

Energetická hodnota: cca 1567 kJ (375 kcal)

Ingredience pro přípravu 4 porcí: 1 kapr | 1 balení mražené zeleniny (nebo čerstvá zelenina) | 1 větší cibule | špetka soli | špetka pepře | 1 lžička hořčice | 1 lžíce worcesterové omáčky


Příprava:
Kapra nasolíme, potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a necháme chvíli uležet.

Mezitím na pánvi do poloměkka podusíme mraženou zeleninu a na kolečka nakrájenou cibuli (může být i více). Mírně osolíme.

Kapra vložíme na pekáč a obsypeme podušenou zele­ninou, část můžeme dát i do vnitřku ryby.

Mírně podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péci do vyhřáté trouby.

Za 15–20 minut odkryjeme, necháme šťávu trochu vydust a počkáme, až se na povrchu ryby utvoří zlatavý nádech. 

Zdroj: Recepty.centrum­.cz
Komentáře
Celkem 1 komentář, poslední přidán 27.07. 2008 09:44

Reagovat na příspěvek:

Luboš | 27.07. 2008 09:07

tento recept je opravdu gurmánská záležitost.je vynikající,ale já ho zkusil o něco málo vylepšit červenym savignonem a je to také moc dobré.nezapomeňte víno před nalitím k rybě svařit,dodá rybě říz.

(neveřejný údaj)

Luboš 27.07. 2008 09:44 Odpovědět
tento recept je opravdu gurmánská záležitost.je vynikající,ale já ho zkusil o něco málo vylepšit červenym savignonem a je to také moc dobré.nezapomeňte víno před nalitím k rybě svařit,dodá rybě říz.

Konec výpisu článku Recepty - Kapr na zelenině, id: 5712 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 13.03.2006