Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Výlov rybníka Rožmberk 2017

Třeboňští rybáři pro velký zájem veřejnosti již na začátku roku stanovili termín letošního slavnostního výlovu  největšího českého rybníka: 

Výlov Rožmberka - pátek 13. až neděle 15. října 2017 

TIP TŘEBOŇSKA.CZ: Výlov Rožmberka - fotoalbum 2017

Výlov Rožmberka, tzv. jihočeského moře, je vždy obrovskou rybářskou, ale i společenskou událostí, a to nejen pro samotné rybáře, ale pro všechny milovníky podzimních výlovů a Třeboňska vůbec.

Rybník Rožmberk  je krásný v každé roční době, ale o výlovu jde navíc o zážitek být u výlovu online, a proto není divu, že na jeho hráz v době výlovu zavítají desetitisíce návštěvníků. Buďte mezi nimi i Vy!

K hlavnímu programu výlovu:

  • Výlov bude probíhat tradičním způsobem. Začne vždy ráno v 7 hodin prvním zátahem. Následuje třídění, vážení, nakládání... Druhý zátah bývá v cca 10 - 13 hodin.
  • Pro návštěvníky bude kromě možnosti sledovat tradiční rybářské řemeslo při výlovu z bezprostřední blízkosti připraven bohatý gastronomický a doprovodný program.
  • ... a samozřejmě nebude chybět prodej živých ryb z Rožmberka za akční cenu.

Další informace:

  • Návštěvníci zde mohou ochutnat rybí speciality ze široké gastronomické nabídky. Kromě rybí polévky, filetů z ryb, kapřích hranolek, mohou návštěvníci ochutnat také řízky třeboňských baštýřek (přímo na hrázi).
  • Své rybí speciality návštěvníků po celé tři dny budou nabízet i dva mistři rybí kuchyně Eduard Levý a Petr Stupka. 
  • V domku na hrázi bude občerstvení s posezením s nabídkou rybích i jiných specialit, vína, piva, svařáku i kávy restaurace a vinárny Pěšárna. 
  • Pod hrází rybníka Rožmberk bude připraven  dětský koutek, kde na nejmenší návštěvníky výlovu čekají soutěže a odměny; samozřejmostí je balonek s Třeboňským kaprem.
  • Pod hrází v prostorách historických sádek nebude chybět prezentace Střední rybářské školy v Třeboni, možnost chytání ryb, ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky. Velkému zájmu se bude jistě těšit i Muzeum rybářství.
  • Na výlovu bude i hudba. V sobotu zahrají přímo na hrázi Jižani a Trubači povltavčtí. 
  • ...a na sobotu přislíbil účast i Jakub Krčín s chotí!

Doporučujeme: 


Pod čarou

Říjen a listopad jsou od nepaměti na Třeboňsku obdobím ve znamení podzimních výlovů rybníků. Není se čemu divit; vždyť je zde více jak 500 rybníků, a z toho je 75 rybníků rozlohou větších než 15 hektarů

V posledních letech je o výlovy třeboňských rybníků obrovský zájem. Rekordním se v tomto stal rok 2014, kdy jen na výlov Rožmberka 2014 přijelo neuvěřitelných 59 tisíc lidí!

TIP Třeboňska.cz:

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 4 komentáře, poslední přidán 15.10. 2017 13:23

Reagovat na příspěvek:

Milan Halíř | 15.09. 2017 18:09

Super akce!!! Již třikrát jsme zde byli a skvělý zážitek. Hezká netradiční podívaná na výlov vánočních kaprů a spousta dobrého jídla - kapří hranolky, kapří tatarák a ............. Doporučuji návštěvu této akce.

(neveřejný údaj)

Milan Halíř 15.09. 2017 18:44 Odpovědět
Super akce!!! Již třikrát jsme zde byli a skvělý zážitek. Hezká netradiční podívaná na výlov vánočních kaprů a spousta dobrého jídla - kapří hranolky, kapří tatarák a ............. Doporučuji návštěvu této akce.
Naďa 04.10. 2017 21:20 Odpovědět
Taky s chystáme i s vnoučkem Janíkem,vloni jsme byli a SUPER
Martin&Lenka&Amalka 13.10. 2017 10:45 Odpovědět
Perfektní organizace. Super zážitek . Krásné počasí. Zítra přijdeme zase
Evelína 15.10. 2017 13:23 Odpovědět
Bezchybná akce! Super vychytávky pro komfort návštěvníků jako třeba sláma na zemi, aby se nebrodili bahnem...rybáři příjemní, vůbec jim nevadilo, že se jim lidí pletli pod nohy a ochotně ukazovali ryby malým dětem...a přitom neskutečný cvrkot, perfektní organizace. Hodně stánků, ceny v pohodě, žádný masakr. Naprosto bezkonkurenční systém parkování, policie na strategickych místech. Velká rozloha, takže nikde žádný masakr ala tělo na tělo. Velká poklona organizátorům a pracovnikum!!

Konec výpisu článku Výlov rybníka Rožmberk 2017 , id: 10940 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 17.01.2017
Autor: Marie Košinová