Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Zpracování Třeboňského kapra

Zpracování kapraAť již máte živého kapra doma ve vaně, nebo se ho teprve chystáte zakoupit (prodejní místa kaprů na vánoce doporučujeme seznámit se prostřednictvím videí s návody na zpracování Třeboňského kapra v domácím prostředí.

Videa připravil a komentuje známý odborník na přípravu sladkovodních ryb Petr Stupka.

Videa s návodem na zpracování kapra

Následné video má 6 krátkých videonávodů jak na kapra:

  • Usmrcení kapra
  • Odstranění šupin kapra
  • Kuchání kapra
  • Porcování kapra
  • Odstranění kůže z porcí kapra
  • Prořezání kostí při přípravě filetů
 

Video s návodem na vánočního kapra ve zlatých šupinách

Vánoční doba sebou nese zvýšený zájem o rybí recepty.

Klasikou je smažený vánoční kapr v klasickém trojobalu. Co tak zachovat tradici, a přitom trochu zkusit změnu? Nechte se inspirovat naším receptem na kapra ve zlatých šupinách.

Další recepty na přípravu tradičních i netradičních pokrmů z masa Třeboňského kapra naleznete na www.trebonskykapr.cz.

Komentáře
Celkem 1 komentář, poslední přidán 26.12. 2009 18:22

Míra Přibyl 26.12. 2009 18:22 Odpovědět
zajímavé recepty,ale potřeboval bych návod na to,jak kapra naložit tak,aby jeho malé kosti po úpravě nebyli ostré a lehce stravitelné.Tento racept jsem už v minulosti věděl,ale zapomněl. Děkuji

Konec výpisu článku Zpracování Třeboňského kapra, id: 6742 , rubrika: Rybaření a Rybářství
Kategorie: , zveřejněn: 13.12.2012
Autor: Marie Košinová