Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Vyhlídková plošina - panoramatický výtah na střechu Aurory

Pozvánka v Třeboni na procházku do parku patřícímu k Lázním Aurora. Tento park nabízí nejen příjemnou procházku, ale nabízí i několik zajímavých zastavení. Jedním z nich je výhled  z 9. patra budovy A lázní Aurora, na který můžete vyjet panoramatickým výtahem či vyjít pěšky po otevřeném schodišti.

Panoramatický výtah a vyhlídka

Při poslední větší rekonstrukci lázní Aurora v letech 2011 až 2012 byl na jižní straně lázeňské budovy A vybudován venkovní evakuační výtah se schodištěm, který se stal - díky nápaditému architektonickému řešení a krásným  výhledům - vyhledávanou atrakcí.

Na střeše lázeňské budovy A je vyhlídková terasa s kapacitou až 15 osob, která nabízí nerušený pohled na nádhernou třeboňskou krajinu z výšky 25 metrů. Tento výhled až bere dech, a to  ve dne, i např. při západu slunce, a to v každém ročním období.

Jedná se o nejvyšší dostupný bod v Třeboni.

Při pohledu z nejvyššího patra uvidíme celý rozsáhlý lázeňský park, ale i třeboňskou věž na náměstí, špičku Schwarzenberské hrobky, Slepičí hory, panorama Novohradských hor, rybník Svět,  i rybník Břilický.

Vyhlídka ze střechy i vyhlídkové plošiny u schodiště jsou přístupné stále, avšak skleněný panoramatický výtah se z bezpečnostních důvodů v době od 22 do 7 hodin zamyká (v této době se  mohou výtahem svézt pouze lázeňští hosté s čipovou kartou). Po schodech však můžete vyšlapat kdykoliv a užít si tak např. východ slunce nad třeboňskou pánví.

Vyhlídková plošina a výtah jsou přístupné zdarma.

Galerie
rozbalit galerii
Mapa
sbalit mapu
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Vyhlídková plošina - panoramatický výtah na střechu Aurory, id: 12873 , rubrika: Cykloturistika a turistika
Kategorie: , zveřejněn: 25.05.2020
Autor: Marie Košinová