Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Člověk a Víra - výstava velkoformátových fotografií

Pozvánka na novu výstavu velkoformátových fotografií spolku Člověk a Víra, které jsou k vidění v třeboňském kostele P. Marie Královny a sv. Jiljí od  konce července 2020.

Výstava fotografií Člověk a Víra

V křížové chodbě kláštera jsou vystaveny velkoformátové fotografie spolku Člověk a Víra. Tato výstava je putovní. Vystavené fotografie budou v Třeboni k vidění minimálně do května 2021.

Výstavu lze navštívit v rámci prohlídky kostela každý všední den od 15 hodin. 

Všichni jsou srdečně zváni. Vstup zdarma.

Člověk a Víra

Spolek Člověk a Víra se začal rodit v roce 2011. Jeho prvním cílem bylo rozvíjet křesťanskou fotografii jako do té doby opomíjený žánr a přispívat ke kultivaci chování fotografů během církevních obřadů. Spolek zahajoval v Praze se třemi fotografy, rychle se však rozvíjel, a tak v současné době působí už více než stovka členů nynějšího spolku Člověk a Víra (ve věku od 15 do 75 let) po celé ČR.

Díky preciznímu přístupu k práci, znalosti liturgie a fotografickým výsledkům  si dokázali vybudovat pevné místo v církevních strukturách. Mají  podporu České biskupské konference, jsou fotografy katedrály sv. Víta v Praze a dalších předních chrámů v Čechách i na Moravě, spolupracují s jednotlivými biskupy v jejich diecézích, jsou partnery řady řeholních společenství, náboženských organizací i farností. 

Zakladatel spolku Roman Albrecht je osobním fotografem kardinála Dominika Duky. Fotografie spolku jsou pravidelně publikovány v církevních i jiných periodikách, v knihách a na sociálních sítích.

Spolek provozuje největší českou databanku fotografií z církevního prostředí: www.clovekavira.cz

Pořádá každoroční výstavy nejlepších prací, které se poprvé otevírají vždy v Adventu na Pražském hradě a během roku pak putují po dalších diecézích.

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Člověk a Víra - výstava velkoformátových fotografií , id: 11708 , rubrika: Kultura a sport
Kategorie: , zveřejněn: 26.04.2018
Autor: Marie Košinová