Třeboň a Třeboňsko - turistické informace

Kam na dovolenou? Na Třeboňsko

Rybník Svět - srpen 2009Volba dovolené  na Třeboňsku je ideální volba pro všechny, kdo sní o klidné dovolené v přírodě, bez stresu a shonu velkoměsta. Tento kout Jižních Čech si vás jistě získá krásnou panenskou přírodou s mnoha rybníky a rybníčky, rozsáhlými lesy,  i množstvím nabízených volnočasových aktivit.

Nevěříte? Přijeďte na letní dovolenou na  Třeboňsko a do Třeboně. Jste vítání všichni: cyklisté, turisté, milovníci kultury, rodiny s dětmi, rybáři, gurmáni, sportovci, povaleči…

Našli jsme Třináct velkých důvodů proč zvolit za místo dovolené Třeboňsko

Třeboň – srdce Třeboňska

Při pobytu na Třeboňsku nezapomeňte navštívit město Třeboň – starobylé město s mnoha zajímavostmi: náměstí se souborem renesančních a barokních měšťanských domů, renesanční zámek, gotický kostel s klášterem, Schwarzenberská hrobka, lázně, rybník Svět.

Třeboň je dějištěm mnoha kulturních akcí, ale najdete zde i tradiční sobotní řemeslné trhy, expozice a výstavy, pivo Regent, rybí speciality, sportovní události, … a Třeboňského ka­pra.

Více jak 600 km upravených cyklostezek

O Třeboňsku se říká, že je to ráj cyklistů. Bohatá síť kvalitních cyklostezek a naučných stezek vás provede zdejší rovinatou přírodou po unikátních rybnících Třeboňska, vesničkami, lesy.

Na Třeboňsku se daří i pěší turistice. Dovede vás k mnoha zajímavým místům, které jistě také stojí zato vidět.

Sportovní rybolov pro každého, výlovy

Tradiční rybníkářská oblast Třeboňsko nabízí i velmi dobré podmínky pro rekreační rybaření. Již řadu let Rybářství Třeboň umožňuje na svých rybnících tzv. lov ryb na udici (sportovní rybolov) . Velkou výhodou tohoto rybaření je, že zájemce nemusí být nikde organizován či vlastnit rybářský lístek.

Na podzim jsou velkou atrakcí Třeboňska výlovy rybníků. Přehled  výlovů vybraných rybníků s pozvánku pro veřejnost zveřejníme v polovině září. 

Kulturní Třeboňsko 

Nemalým lákadlem pro plánování dovolené na Třeboňsku je množství pořádaných kulturních akcí. O destinaci Třeboňsko se dá bez nadsázky říct, že se zde v sezóně stále něco děje. Posuďte sami: 

Ubytování na Třeboňsku hledejte u nás

O Třeboňsko je zvláště o prázdninových měsících a prodloužených víkendech velký zájem, proto si na tyto termíny rezervujte ubytování s předstihem v naší velké nabídce Ubytování. Vybírat můžete v rubrikách Priváty,  Apartmány, Penziony, Chaty a chalupy, Kempy a další ubytování.

Chcete-li pomoci s hledáním ubytování, zdejte požadavek.

Náš tip:
Týdenní ubytovaní pro dovolenou na chatě či chalupě Třeboňska si můžete zajistit u jednoho z partnerů našeho webu CA DDS TOUR – Vstoupit do katalogu chat a chalup na Třeboňsku.

Galerie
rozbalit galerii
Komentáře
Celkem 0 komentářů


Konec výpisu článku Kam na dovolenou? Na Třeboňsko, id: 10080 , rubrika: Třeboňsko
Kategorie: , zveřejněn: 1.01.2019
Autor: Marie Košinová